Call us on:
123.200 MHz

HUR BLIR JAG PILOT?

Krav

För att utbilda/skola Dig till pilot (PPL eller LAPL) måste Du vara medlem i Örestens flygklubb.

Du måste införskaffa en del dokument för transportsyrelen för Din PPL-utbildning och ha fyllt 16 år.
För att kunna erhålla PPL-certifikat måste du har fyllt 17 år.  Se information hos Transporstyrelsen för privatpiloter.

Utbildningen består av teorilektioner med nio olika ämnen samt praktisk flygning i minst 45 timmar för PPL. eller ca 30 timmar för LAPL

Örestens flyskolas utbildningsplan (syllabus), som finns i utbildningshandboken är godkänd av transportstyrelsen.  Se MyWeblog (endast medlemmar)

Följande handlingar bör anskaffas

• Medicinskt intyg "medical class-2" utfört av auktoriserad flygläkare.
      Bör införskaffas innan första flygning
    • Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret, hos polisen
    • Personbevis där medborgarskap och födelseort framgår, från skatteverket

Hella-flyg.jpg

• Från och med den 8 april 2013, när de nya EU-regelverken trädde i kraft, kommer inga elevtillstånd att utfärdas.
  • Det innebär att lämplighetsbedömningen för certifikatkategorier utan elevtillstånd kommer att ske tidigast i samband med ansökan om utfärdande av certifikaten.
  • Kolla innan med transportstyrelse om du har en anmärkning i belsatningsregister som kan ligga till last för ditt certifikat.
  • Kurs paket för ca 6.000:--
  • medlemsskap i örestens flygklubb 1.750:--
  • Kurssavgift 1.500
  • Flygplans-/instruktörs kostnader 1.650 p/timme